Annie Lööfs och Jane Larssons valmanifest

För oss i Centerpartiet är det självklart att du ska få bestämma mer själv. Vi är allergiska mot centralisering och styrning uppifrån. Centerpartiet vill att beslut ska fattas så nära dig som möjligt. Helt enkelt därför att vi är övertygade om att människor är kloka nog att bestämma själva, oavsett vem du är, vilken bakgrund du har och var i landet du bor.
Men det är inte alltid vår egen kraft räcker till. Till exempel om vi blir sjuka eller arbetslösa. Då måste vi kunna lita på att vi får hjälp från varandra. Vi har ett gemensamt ansvar att skapa ett samhälle där vi tillsammans stödjer den som inte orkar, får eller kan arbeta och försörja sig själv.
Om vi ska ha pengar till den gemensamma välfärden så måste människor ha ett jobb att gå till. Det hänger ihop. Och det är därför som företagen är så viktiga för oss. De skapar jobben som vårt samhälle behöver så otroligt mycket.
Vi blir allt fler som vill göra vårt bästa för miljön och klimatet. För att göra skillnad, på riktigt, behöver vi både skarpa krav på dem som förorenar och möjligheten att göra smarta miljöval i vardagen. Så bygger vi ett hållbart samhälle.
Steg för steg gör Centerpartiet Sverige grönare, friare och mer företagsamt. Jag hoppas att du vill vara med på den resan.

 

NWT ställer frågor tll Jane inför kommande val. Klicka på PDF filen nedan så kan du läsa Janes svar.

Jane Larssson - " jag vill ha mera VERKSTAD" än byråkrati!

En liten rubrik.